Darko Domijan

Avtor legendarne pesmi Ulice jorgovana prvič na Aktualovem odru

Al.S.
19. 5. 2024, 20.12
Posodobljeno: 19. 5. 2024, 20.17
Deli članek:

Prvič je prišel na oder Aktuala, v goste oddaje CMC Vip show, k Martini Švab in Gašperju Riflju, legendarni pevec še bolj legendarne pesmi Ulice jorgovana, Darko Domijan.

Simon Pelko
Darko Domijan

Pri 72 letih je videti bolje kot pred mnogimi leti, ko je nosil takrat modne brke, res se je šarmantno postaral. Še vedno rad prepeva in ustvarja nove skladbe, ukvarja pa se tudi z odvetništvom, pravi, da ga vse to ohranja mladostnega. Junija bo tudi on nastopil na CMC festivalu v Vodicah. Tudi Martina Švab ga je pohvalila, da je videti 20 let mlajši, na kar je neskromno odgovoril: "Saj veste, zlato ne zarjavi." Gašper Rifelj mu je zavrtel njegovo pesem Ulice jorgovana v obliki priredbe Rock' n' benda, ki ga je Darko že slišal in poznal.

Darko je prvič nastopil pri petnajstih, na poroki, bil je instrumentalist. Mama ni mogla verjeti, da je z nastopa prinesel toliko denarja. »Dokler me bodo noge držale, bom delal«, je povedal Darko, ki ustvarja pesem za pesmijo, singl za singlom.
Zelo dobro igra tudi na violončelo. Vpisal se je na Akademijo za glasbo v Ljubljani, a je žal ni končal, ker se je začel ukvarjati s popularno glasbo. Oboje pa ni šlo.

Simon Pelko
Darko Domijan, Martina Švab in Gašper Rifelj.

Na odru CMC festivala v Vodicah bo letos stal že tretjič in se tega zelo veseli. Srečal bo ogromno kolegov iz njegovega časa. Po nastopih pričakuje veliko žurko ob morju. Zapel bo pesem Supergood, ki mu najprej ni bila všeč, potem pa jo je priredil v r'n'b in funky ritem in zdaj je navdušen nad njo. Na junijski CMC festival v Vodice je povabil tudi vse gledalce in poslušalce Aktuala.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka