© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Aljaški polak z gorčično omako za slastni konec tedna!


M. S., Maja
16. 6. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Četudi vas od dopusta loči še več tednov, si ga lahko pričarate kar doma, na krožniku. Pripravite ribe ali morske sadeže, vse skupaj pa postrezite na pogrinjku v modri barvi. Morje bo tako vsaj za nekaj trenutkov bliže.

Pannfisch.jpg
Revija Maja

Aljaški polak z gorčično omako

Sestavine za 4 osebe:
4 kosi aljaškega polaka (po 130 g)
20 g pšeničnega zdroba

Za omako:
80 g pomarančne marmelade
75 g gorčice
60 ml jabolčnega kisa
sol
130 ml olja
črni poper

Za solato:
100 g motovilca
800 g mladega krompirja
80 g čebule

Priprava:

1. Ribe odmrznemo in osušimo na kuhinjski brisači. Solimo in povlečemo skozi zdrob. Na 20 ml olja jih zlato popečemo.

2. Za omako segrejemo marmelado, jo precedimo skozi cedilo in ji dodamo gorčico, 20 ml kisa in sol. Med mešanjem prilijemo 60 ml olja, solimo, popramo.

3. Motovilec očistimo. Krompir skuhamo, ga olupimo in narežemo na tanke rezine.

4. Čebulo olupimo, narežemo na rezine in jih v 10 ml olja 10 minut pražimo.

5. Rezine krompirja prav tako popražimo na olju (40 ml), potem pa jim dodamo motovilec, čebulo in 40 ml kisa. Solimo, popramo.

6. Pečene ribe postrežemo s solato in omako.

Preberite tudi: 9 odličnih receptov za sladice iz češenj. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.