© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Vse v enem loncu: testenine s piščancem in suhimi paradižniki


V. S., Maja
15. 2. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? kaj pa, če pripravite božansko jed po našem receptu?

piščanec dreamstime-m-70581368-jpg.jpeg
Dreamstime
Piščanec s suhim paradižnikom

Testenine s piščancem in suhimi paradižniki

Sestavine za 4 osebe:


3 žlice oljčnega olja
400 g piščančjega mesa
1 žlica moke
250 ml mleka
125 ml smetane
150 g parmezana
200 g posušenih paradižnikov, vloženih v olje
400 g testenin
1 strok česna
1 vejica žajblja
muškatni orešček
sol, poper

Priprava:

Parmezan naribajte. Posušene paradižnike odcedite in na drobno narežite. Česen iztisnite skozi stiskalnico ali na drobno sesekljajte. Piščanca narežite na koščke. V ponvi segrejte olje in na njem popecite piščanca. Dodajte česen, potresite ga z moko in mešajte, dokler ni enakomerno porazdeljena.

Mleko in smetano zmešajte z 250 ml vode. Med mešanjem mesa počasi prilivajte mešanico vode in mleka ter vse skupaj zavrite. Umešajte 120 g parmezana in paradižnike ter mešajte, dokler se sir ne stopi. Umešajte testenine, žajbelj in muškatni orešček ter pretresite, da so testenine potopljene v tekočino. Zavrite in takoj nato znižajte temperaturo, da jed komaj opazno vre. Kuhajte, dokler se testenine ne zmehčajo in se omaka zgosti.

Jed po okusu začinite s soljo in poprom ter odstranite vejico žajblja. Porazdelite po krožnikih in potresite s preostalim parmezanom in z malce sveže mletega popra.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.