Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastne vroče hrenovke v štručki pripravite kar sami!


M. S.
5. 2. 2018, 14.01
Posodobljeno
06. 02. 2018 · 08:08
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Da ne bodo vedno le kuhane ali pečene, vam ponujamo recept za hrenovke, kot jih morda še niste jedli.

Oktoberfest_HotDog.jpg
Revija Maja

Vroča hrenovka v štručki (25 min, 320 kalorij)

Sestavine za 6 do 8 oseb:
6-8 štručk
6-8 hrenovk
100 g vloženih kislih kumaric

Za solato:
450 g koničastega zelja
sol
1-2 žlici belega vinskega kisa
1 žlica medu
2 žlici olja

Za majonezo:
1 rumenjak
1 žlička gorčice
1 žlička belega vinskega kisa
sol
200 ml olja
2 žlici posušene pražene čebule
¼ šopka drobnjaka

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 80 stopinj.

2. Za zeljno solato narežemo zelje zelo na tanko. Solimo. Prelijemo z medom in kisom, rahlo pretlačimo. Pustimo nekaj časa marinirati in preden ponudimo, dodamo še olje.

3. Za majonezo z električnim mešalnikom zmešamo rumenjak, gorčico, kis in ščepec soli. Najprej po kapljicah in potem v curku dodamo še olje in čebulo. Nazadnje vmešamo sesekljan drobnjak in solimo.

4. Štručke prerežemo na pol in polovice segrejemo v pečici. Hrenovke skuhamo.

5. Spodnjo stran štručke namažemo z majonezo in obložimo z zeljno solato, nanjo položimo hrenovko in rezine kislih kumaric. Po želji potresemo še s praženo čebulo.

Preberite tudi: Kateri so najboljši čaji za leto 2018? Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.