Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vinska omizja redkejša zaradi drugega dogajanja


tednik
Majda Goznik
17. 11. 2024, 03.46
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V pretekli sezoni smo lahko obiskali le eno Primusovo vinsko zgodbo, ki je potekala pod naslovom Ptujska grajska klet. Kaj se je zgodilo s tem projektom, ki je v prejšnjih letih skoraj vsak mesec v jesensko-zimskem času, in še tja do pomladi, vabil k spoznavanju najboljših vin, vinskih kleti in vinarjev Slovenije, krepil kulturo pitja vina, smo vprašali Mileno Mojzeš, izvršno direktorico destinacije Terme Ptuj

1731595720_cg_primusova_vinska_zgodba.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Vinska omizja so v tem času postala priljubljena oblika druženja domačinov in drugih, ki so najboljša slovenska vina spoznavali v družbi izbrane kulinarike in glasbenih utrinkov. Nekateri med njimi so bili stalni obiskovalci teh vinskih večerov, ki so se začeli v kavarni ptujskega gradu in z odprtjem hotela Primus nadaljevali v klubu Gemina XIII.

V zadnjem času jih organizirajo takrat, ko prostor v hotelu ni zaseden s hotelskimi gosti. Enkrat mesečno, ob nedeljah, potekajo tematski nedeljski brunchi, ki so zelo dobro obiskani, priljubljeni med Ptujčani in gosti iz okolice Ptuja, za katere imajo gostje veliko pohval. Prav tako Ptujčani in gostje iz okolice Ptuja radi zahajajo v kavarno hotela Primus, na večerje v a'la cart restavracijo, v vodni park, na razne wellness tretmaje: masaže, kopeli, kozmetične storitve, tudi lepotne tretmaje za pomladitev in zmanjšanje obsega telesa ter po zdravje v zdravstveni center, kjer se predvsem osredotočajo na hrbtenico, sklepe in športno medicino. „Na vinska omizja bomo ponovno povabili marca naslednje leto. Organizirali bomo najmanj dva tovrstna dogodka,“ je povedala Milena Mojzeš.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.