© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaša zgodba: Jedi iz buč


dolenjski-list
11. 12. 2010, 00.00
Posodobljeno
08:21
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

buc_11.jpg
Arhiv Lokalno.si
buc_13.jpg

Jeseni se od vsepovsod smejijo krasne oranžne, bele ali pisane buče, ki marsikje popestrijo okolico hiš. Da pa bi ljudi seznanili tudi z uporabnostjo buč v prehrani, je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj v novembru in decembru organiziral kulinarične delavnice Jedi iz buč.

Mentorica Mojca Črnič, inž. agronomije, je na delavnicah udeležencem predstavila uporabno in hranilno vrednost buč v prehrani. Navdušeni udeleženci so se nato preizkusili v pripravi različnih bučnih jedi:

- buče špagetarice,
- bučk v marinadi,
- bučnega sladoleda,
- dveh bučnih namazov,
- dveh bučnih kruhov,
- bučne pite,
- dveh bučnih peciv.

Z degustacijo pripravljenih jedi so se udeleženci lahko prepričali, da so jedi iz buč zelo okusne.

Mojca Frankovič,
organizatorica izobraževanje odraslih na ZIK Črnomelj

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.