Vaša zgodba: Jedi iz buč


Jeseni se od vsepovsod smejijo krasne oranžne, bele ali pisane buče, ki marsikje popestrijo okolico hiš. Da pa bi ljudi seznanili tudi z uporabnostjo buč v prehrani, je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj v novembru in decembru organiziral kulinarične delavnice Jedi iz buč.
Mentorica Mojca Črnič, inž. agronomije, je na delavnicah udeležencem predstavila uporabno in hranilno vrednost buč v prehrani. Navdušeni udeleženci so se nato preizkusili v pripravi različnih bučnih jedi:
- buče špagetarice,
- bučk v marinadi,
- bučnega sladoleda,
- dveh bučnih namazov,
- dveh bučnih kruhov,
- bučne pite,
- dveh bučnih peciv.
Z degustacijo pripravljenih jedi so se udeleženci lahko prepričali, da so jedi iz buč zelo okusne.
Mojca Frankovič,
organizatorica izobraževanje odraslih na ZIK Črnomelj
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se