Valentinove skušnjave, ki se jim ni mogoče upreti!
Valentinovo je čas srčkov, ljubezenskih verzov, vrtnic in seveda tudi najrazličnejših romantičnih dobrot. Predstavljamo vam izbor najboljših Valentinovih poslastic.

Sladica, ki že na prvi pogled očara s svojo bohotno zunanjostjo, znotraj pa se skriva nežna, tekoča sredica ... Razkrivamo vam recept za čokoladni sufle, ki bo zagotovo navdušil vašega najdražjega ali najdražjo.
Sestavine: 200 g temne čokolade, 50 g masla, 4 rumenjaki, 6 beljakov, 100 g sladkorja, 1 ščepec soli, sladkor v prahu.

Priprava: Čokolado in maslo počasi raztopimo na nizkem ognju (vmes mešamo), ohladimo do mlačnega in zmešamo z rumenjaki. Iz beljakov in sladkorja naredimo rahel sneg (sladkor dodajamo postopoma, ko se začnejo beljaki peniti), ki ga začinimo s ščepcem soli. V čokoladno-rumenjakovo zmes najprej nežno in počasi vmešamo tretjino snega, potem pa počasi še preostali sneg. Modelčke namastimo z maslom (pomagamo si s čopičem) in potresemo s sladkorjem; odvečni sladkor odstranimo. Pripravljene modelčke do vrha napolnimo s čokoladno zmesjo in s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Modelčke postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in sufleje pečemo deset minut.
Pralineji za zaljubljene
Sestavine za 20 kosov: 50 g posušenih brusnic, 200 g bele čokolade in 25 g kokosove maščobe.
Priprava: Brusnice narežemo na koščke. Čokolado nalomimo in s kokosovo maščobo stopimo nad parno kopeljo. V modelčke za pralineje odmerimo najprej po pol žličke čokolade, povrhu potresemo pol žličke brusnic, nato pa modelčke do konca napolnimo s čokolado. Za 15 minut postavimo v zamrzovalnik. Pralineje hranimo v hladilniku.

Kokosova krema z jagodami
To nežno, osvežujočo in omamno dišečo kremo naložimo v kozarčke, jo okrasimo s poljubnim svežim sadjem in postrežemo. Je sploh lahko še bolj preprosto?
Sestavine: 300 ml kokosove smetane, 250 g lahkega grškega jogurta, sladkor v prahu in 400 g svežih jagod.
Priprava: Jagode očistimo in narežemo na poljubno velike koščke. Kokosovo smetano z električnim mešalnikom čvrsto stepemo in ji nato počasi primešamo grški jogurt. Po potrebi dodamo tudi malo sladkorja v prahu.

Kozarčke do polovice napolnimo s pripravljeno kremo, dodamo nekaj jagod, potem pa kozarčke skoraj do vrha napolnimo s preostalo kremo in po njej potresemo preostale jagode.
Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 35, 13. 2. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se