© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla solata s parmezanovimi kruhki


Maja Poljšak, Maja
29. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mali češnjevi paradižniki so med sestavinami skoraj vseh poletnih jedi.

topla solata.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g bučk
  • 2 rdeči in 2 rumeni mini papriki
  • 150 g šampinjonov
  • 2 manjši rdeči čebuli
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol in poper
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 2 vršička rožmarina
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 8 kosov polnozrnatega opečenca
  • 50 g listov mlade špinače
  • 2 ali 3 žlice belega vinskega kisa
  • 2 žlički tekočega medu

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 225 stopinj. Zelenjavo očistimo, bučke narežemo na koleščke, paprike na trakove, čebulo na rezine, gobe očistimo in prepolovimo. Vse stresemo v pekač, pokapljamo z oljem, solimo in popramo ter dobro premešamo. V ogreti pečici pečemo 15 minut.
  2. Paradižnike umijemo in jih narežemo na četrtine, rožmarinove listke osmukamo in sesekljamo ter dodamo zelenjavi v pečici in pečemo še 5 minut. Nato vse stresemo v skledo in pustimo, da se malo ohladi.
  3. Rezine opečenca zložimo na rešetko, potresemo z nastrganim parmezanom in v pečici pečemo 5 minut, da se zlato in hrustljavo zapeče. Solati nazadnje dodamo oprano in dobro odcejeno špinačo, na kose nalomljene kruhke in vse pokapljamo z mešanico kisa in medu.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.