Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Telečje zarebrnice s papriko


Maja Poljšak, Maja
10. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izdatna jed iz pečice.

telecje zarebrnice.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 telečje zarebrnice po 200 g
  • 400 g paprike (rdeče, rumene in zelene)
  • 3 vejice peteršilja
  • sol in poper
  • 2 ščepa zdrobljenega čilija
  • 1 žlica masla
  • 3 žlice olja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 100 stopinj. Meso odrežemo od kosti, solimo, popramo in potresemo s čilijem. V ponvi jih na maslu in žlici olja 2 minuti pečemo po obeh straneh, preložimo v pekač in damo v ogreto pečico za 20 minut.
  2. Papriko očistimo in narežemo na kockice. V ponvi jo na 2 žlicah olja prepražimo, da se zmehča. Solimo, popramo in dodamo sesekljan peteršilj. Nazadnje pečene zarebrnice postrežemo s papriko in praženim krompirjem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.