© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljenega zelja najbrž še niste jedli!


Katja Kmet
28. 1. 2018, 14.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Krepka, zdrava, pa tudi nevznemirljiva hrana – to je zelje, ki zraste na domačih tleh in ga mogoče prav zato ne cenimo dovolj. Toda s primernimi začimbami in dodatki postanejo kislo, belo, rdeče, pa tudi kitajsko zelje priljubljena poslastica zimskega jedilnika. Privoščimo si torej zelje, za spremembo tudi začinjeno z ingverjem, čilijem ali smetano – pa dober tek!

Zelje.jpg

Praženo zelje z jajcem (za 4 osebe)

Priprava in kuhanje: 20 minut

Sestavine: šopek mlade čebule, 4 strti česnovi stroki, svež ingver (4 cm olupljene korenine), 1 manjša glava kitajskega zelja, 4 jajca, sol, 2 žlici olja, 1,5 žličke začimbne mešanice (sambal oelek), 4 žlice sojine omake, 50 ml zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove.

Priprava: Zelje narežemo na trakove. Ingver sesekljamo, mlade čebule očistimo in narežemo na tanke obročke. V ponvi segrejemo olje, dodamo strt česen, ingver in čebulo ter med mešanjem pražimo na močnem ognju eno minuto. Dodamo narezano zelje in ga med mešanjem pražimo tri minute. Zalijemo z juho, zmanjšamo ogenj, primešamo začimbno mešanico in sojino omako, nato pa prilijemo stepena in osoljena jajca. Premešamo, počakamo, da jajca zakrknejo, nato pa postrežemo z rižem.

Preberite tudi: Močan žajbelj je kralj kosila. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.