Tako pripravljenega zelja najbrž še niste jedli!
Krepka, zdrava, pa tudi nevznemirljiva hrana – to je zelje, ki zraste na domačih tleh in ga mogoče prav zato ne cenimo dovolj. Toda s primernimi začimbami in dodatki postanejo kislo, belo, rdeče, pa tudi kitajsko zelje priljubljena poslastica zimskega jedilnika. Privoščimo si torej zelje, za spremembo tudi začinjeno z ingverjem, čilijem ali smetano – pa dober tek!

Praženo zelje z jajcem (za 4 osebe)
Priprava in kuhanje: 20 minut
Sestavine: šopek mlade čebule, 4 strti česnovi stroki, svež ingver (4 cm olupljene korenine), 1 manjša glava kitajskega zelja, 4 jajca, sol, 2 žlici olja, 1,5 žličke začimbne mešanice (sambal oelek), 4 žlice sojine omake, 50 ml zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove.
Priprava: Zelje narežemo na trakove. Ingver sesekljamo, mlade čebule očistimo in narežemo na tanke obročke. V ponvi segrejemo olje, dodamo strt česen, ingver in čebulo ter med mešanjem pražimo na močnem ognju eno minuto. Dodamo narezano zelje in ga med mešanjem pražimo tri minute. Zalijemo z juho, zmanjšamo ogenj, primešamo začimbno mešanico in sojino omako, nato pa prilijemo stepena in osoljena jajca. Premešamo, počakamo, da jajca zakrknejo, nato pa postrežemo z rižem.
Preberite tudi: Močan žajbelj je kralj kosila. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se