Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako bo vaš krompir vedno popolno pečen!


lokalno
M. Koren
30. 8. 2024, 10.50
Posodobljeno
31. 08. 2024 · 15:48
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_krompir.jpg
Shutterstock
Slasten krompir v pečici (Foto: Shutterstock)

Celoten postopek bo sicer trajal uro in pol, a počasna priprava se splača, saj so rezultat popolni pečeni krompirčki.

Za pripravo izberemo navaden bel krompir, ki ga olupimo in razrežemo na polovice. V loncu ga kuhamo do mehkega oziroma približno 20 minut. Z vilicami preverimo, ali je krompir popolnoma kuhan, da se vilice z lahkoto prebijejo do sredine. Kuhan krompir odcedimo v plastičnem ali kovinskem cedilu in tukaj leži skrivnost. Ko krompir odcedimo, cedilo nekajkrat močno pretresemo, da postane vrhnja plast krompirja nekoliko bolj groba, kar bo zagotovilo več slastne hrustljave površine. Ostane nam le, da jih položimo v pečico z nekaj olja, soli in popra in pečemo na 200 stopinjah Celzija 30 minut na vsaki strani.

##IMAGE-3211248##


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.