© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarično potovanje: tabule s kuskusom po arabsko


M. S., Maja
10. 6. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Četudi vas od dopusta loči še več tednov, si ga lahko pričarate kar doma, na krožniku. Danes pripravljamo tabule s kuskusom po arabsko.

Kuskus.jpg
Revija Maja

Tabule s kuskusom

Sestavine za 4 osebe:
250 g kuskusa
600 ml zelenjavne juhe
100 g suhih marelic
300 g kumar
1 šopek peteršilja
1 ščepec mletih nageljnovih žbic
4 žlice olivnega olja
1 cimetova palčka
sol
500 g paradižnika
1 šopek mete
1 žlička mlete kumine
1 limona
70 g pinjol

Priprava:

1. V loncu zavremo juho s cimetovo palčko. S tem prelijemo kuskus in počakamo v skladu z navodili na embalaži.

2. Marelice na drobno sesekljamo. Paradižnike in kumare umijemo in narežemo na koščke. Meto in peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo.

3. Kuskus zmešamo z vsemi sestavinami, razen s pinjolami. Solimo, popramo in odložimo za pol ure.

4. Medtem v ponvi brez maščobe popražimo pinjole. Počakamo, da se ohladijo. Potresemo jih po tabuleju in ponudimo.

Preberite tudi: Slasten posladek s semeni čia. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.