Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ta teden kuhano z…


Lara Pankovič, Zvezde
6. 2. 2017, 08.46
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Alja Viryent in njena torta Pavlova

Viryent
sta
Alja Viryent

Recept za torto Pavlovo je oblikovalka Alja Viryent pred leti dobila na obisku pri stricu v Melbournu v Avstraliji. »Gre za eno njihovih tipičnih sladic,« nam je povedala. Alji je prirasla k srcu in od tedaj jo naredi najmanj enkrat na leto, danes pa jo peče tudi v spomin na pokojnega strica.

Sestavine:

  • 6 beljakov sobne temperature (zelo pomembno)
  • večja kavna skodelica zmletega sladkorja (manj zmletega, kot je sladkor v prahu)
  • 1 zvrhana žlica koruznega škroba
  • 1 žlica belega kisa za vlaganje
  • 3 kapljice vaniljeve arome

Priprava:

Beljake stepite in dodajte sladkor. Proti koncu počasi vmešajte škrob, potem kis in vaniljo. Stepajte do trdega. Na pekač položite papir za peko in po njem v obliki torte razporedite maso. Pecite 20 min na 165 stopinj v ventilacijski pečici, nato zmanjšajte na 110 stopinj in pecite še eno uro. Po eni uri pečico ugasnite in pustite torto noter, da se ohladi skupaj s pečico. Lahko spečete dve podlagi. Potem torto vmes in po vrhu namažite s stepeno sladko smetano ter prelijte z zmleto pasijonko. Po vrhu okrasite z narezanim kivijem in jagodami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.