© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ta teden kuhamo s … pevcem Damianom Roijem


Lara Paukovič, Zvezde
10. 10. 2017, 09.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pevec je sladkosneden že od mladih nog.

damian roij.jpg

»Ko sem bil še otrok, sva z mamo hodila po nakupih v Italijo. Ker pa je to trajalo skoraj ves dan, sva se po kosilu odpravila tudi na slastne italijanske sladice, ki jih takrat v Sloveniji še nismo poznali. Moji najljubši sta bili profiteroli in tiramisu,« se spominja. Ljubezen se je ohranila do današnjih dni, zato se je odločil z bralci Zvezd deliti skrivnost, kako pripraviti najboljši tiramisu. Recept je mamin, ona pa ga je dobila od italijanske družine, kjer se je prenašal iz roda v rod, zato je še toliko bolj dragocen. »Zagotavljam vam, da takšnega še ne poznate. Po moji sladici si tudi družina in prijatelji oblizujejo prste in se najavljajo na ponovni obisk,« v smehu dodaja.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 100 gramov sladkorja
  • 300 gramov mascarponeja
  • 4 jajca
  • 1 skodelica kave
  • 1 paket (baby) piškotov Savoiardi
  • jajčna marsala (desertno vino)
  • čokolada v prahu (za posip)

Priprava:

Jajca razdelite na beljake in rumenjake. Rumenjakom dodajte mascarpone in sladkor ter vse skupaj penasto umešajte. Posebej stepite beljake in jih dodajte rumenjakom. Medtem skuhajte kavo in vanjo namočite piškote. V pekač, ki je lahko okrogel ali pravokoten, najprej položite prvo plast piškotov, ki jih za okus pokapajte z marsalo. Potem nanesite drugo plast mase, ki jo porazdelite po piškotih, in ponovno naložite piškote. To spet ponovite, tako da bodo plasti približno tri. Po vrhu posipajte čokolado v prahu in dajte sladico za tri ure v hladilnik.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.