© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski zrezki z rožmarinom in rdečo čebulo


Maja Poljšak, Maja
6. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poleg obilice sveže zelenjave na voljo tudi veliko svežih dišavnih zelišč, ki dajo jedem tisto pravo mediteransko aromo.

svinjski zrezki z rozmarinom.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 svinjski zrezki po 150 g
  • 1 ščep soli
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 vršički svežega rožmarina
  • 2 žlici masla
  • 1 žlička zrnc rdečega popra

Priprava:

  1. Zrezke solimo, čebuli olupimo in narežemo na krhlje, vršičke rožmarina umijemo in osušimo ter natrgamo na manjše koščke. Poper zdrobimo.
  2. V ponvi stopimo maslo, dodamo približno polovico rožmarina in zrezke ter jih na močnem ognju na vsaki strani pečemo po minuto. Nato znižamo temperaturo in zrezke pečemo 5 minut, jih obrnemo, dodamo čebulo in preostali rožmarin, potresemo z zdrobljenim rdečim poprom in pečemo še približno 4 minute.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.