Čas branja
1 min.
Strjenka z malinami in kokosom
Zvonka Labernik, Ženska
24. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
Aromatični, nežni plodovi malin so kot nalašč za pripravo strjenk, saj plodov ni treba toplotno obdelovati.

Da bo sladica privlačnega videza in še okusnejša, maline kombiniramo s kokosovim mlekom.
Sestavine za malinov žele:
- 300 g razpecljanih malin,
- 10 g želatine v prahu,
- 700 ml vode,
- 50 ml malinovega sirupa,
- 50 g sladkorja,
- 1 žlička kokosovega olja,
za kokosov žele:
- 10 g želatine v prahu,
- 5 žlic vode,
- 150 ml kokosovega mleka,
- 50 ml kokosove smetane,
- 100 g sladkorja,
- ½ čajne žličke vaniljevega izvlečka,
- 250 ml navadnega jogurta.
Priprava:
- Za malinov žele želatino zmešamo s 5 žlicami vode in jo pustimo, da nabrekne.
- V kozici zmešamo malinov sirup, preostalo vodo in sladkor ter zavremo. Še vroči tekočini dodamo nabreklo želatino in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
- Model za strjenke namastimo s kokosovim oljem in po dnu razporedimo maline. Prelijemo jih z mešanico malinovca in želatine ter za 2 uri postavimo v hladilnik, da se popolnoma strdi.
- Za kokosov žele želatino zmešamo s 5 žlicami vode in jo pustimo, da nabrekne.
- Kokosovo mleko in smetano, sladkor in vaniljev sladkor segrejemo skoraj do vretja, nato primešamo nabreklo želatino. Ko se zmes ohladi, z njo prelijemo malinov žele in vse skupaj spet postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Preden strjenko postrežemo, jo stresemo iz modela, okrasimo z malinami in razrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se