Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ste za medeni kolač v kozarcu?


Revija Maja
27. 12. 2017, 15.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi vam tekne med? Ja? Potem vas bo spodnji recept zagotovo navdušil!

medeni kolač.jpg
Revija Maja

Medeni kolač v kozarcu (30 minut)

Sestavine za 4 kozarce po 200 ml:


300 g moke
½ zavoja pecilnega praška
160 g medu
sol
2 jajci
160 ml mleka
6 žlic olja
40 g masla
4 žlice zdroba
4 žličke medu za okras

Priprava:
1. Moko in pecilni prašek zmešamo in dodamo med, ščepec soli, jajci, mleko in olje. Vse z električnim mešalnikom zgnetemo v testo.

2. Štiri patentne kozarce za vlaganje v notranjosti namažemo z maslom in potresemo z zdrobom. Vsakega do dveh tretjin napolnimo s testom in postavimo v pekač.

3. Pečemo na 180 stopinjah od 25 do 30 minut. Ko se kolač ohladi, vsakega prelijemo še z žličko medu.

Preberite tudi: Užitki zadnjih dni v letu: Kako se sladkajo na tujem? Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.