Spoznavanje gojenih zelišč pri Kočevarjevih v Dragomlji vasi


V okviru Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga koordinira ZIK Črnomelj, je v četrtek, 24. maja na zeliščnem vrtu pri Kočevarjevih v Dragomlji vasi potekala zeliščarsko-vrtnarska delavnica. Delavnico je vodila zeliščarka Minka Kočevar s članicami študijskega krožka Zelišča v kulinariki. Udeleženci so spoznavali predvsem gojena zelišča, ki se veliko uporabljajo v kulinariki: baziliko, šetraj, timijan, žajbelj, meliso, kumino, boreč, pehtran, majaron. Vsa ta zelišča z recepti za pripravo jedi bodo predstavljena tudi v knjižici, ki jo pripravljajo članice študijskega krožka.
Po ogledu zeliščnega vrta so udeleženci nekatere jedi tudi pokušali in si izmenjali znanja in izkušnje s področja zeliščarstva.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se