© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sploh veste, kako uporabiti sir za žar?


M. S., Maja
27. 6. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pečen na vroči rešetki seveda tekne tudi sam, v družbi solate, a če bi želeli še kaj več, lahko z njim pričaramo res okusne jedi.

v solati.jpg
Revija Maja

Pečen sir s poletno solato

Sestavine za 4 osebe:
200 g ameriških borovnic
1 kumara
2 paradižnika
1 rdeča čebula
1 šopek peteršilja
5 žlic olivnega olja
4 žlice belega vinskega kisa
sol, poper
250 g sira za žar

Priprava:

1. Kumaro olupimo, razpolovimo, ji odstranimo semena in zrežemo na koščke. Paradižnik umijemo in prav tako narežemo na koščke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo.

2. Vse sestavine za solato, tudi borovnice, zmešamo z oljem in kisom. Solimo, popramo.

3. Sir narežemo na trikotnike. V ponvi segrejemo žlico olivnega olja in popečemo sir. Postrežemo ga s solato.

Preberite tudi: Hrana za možgane: piščančje krače s solato. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.