Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špagetki z dimljeno ribo in brusnicami


Maja Poljšak, Maja
9. 8. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko bi radi poskusili nekaj novega, kar (skoraj) gotovo še niste skuhali.

spagteti.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g špagetkov
  • 1 prekajena postrv
  • 30 g kaviarja
  • 300 ml čiste ribje juhe
  • 1 košček sveže limonske trave
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • 1 žlička kurkume
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 50 g suhih brusnic
  • sol in poper
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

  1. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. V kozici zavremo ribjo juho in limonsko travo in kuhamo tako dolgo, da povre na tretjino prvotne tekočine. Šalotko olupimo in sesekljamo. Prekajeno postrv olupimo, odstranimo kosti in meso razdrobimo na koščke.
  2. V ponvi segrejemo olje, dodamo šalotko in popražimo, da postekleni, dodamo kurkumo, na hitro še malo popražimo in zalijemo z ribjo juho. Prilijemo še smetano, na blagem ognju kuhamo 5 minut, dodamo brusnice, solimo in popramo ter odstranimo limonsko travo.
  3. Ko voda v loncu zavre, jo solimo, dodamo špagetke in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Nato jih odcedimo, stresemo v ponev z omako, dodamo nadrobljeno postrv in kaviar, premešamo, potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.