Špagetki z dimljeno ribo in brusnicami
Maja Poljšak, Maja
9. 8. 2017, 15.00
Ko bi radi poskusili nekaj novega, kar (skoraj) gotovo še niste skuhali.

Sestavine za 4 osebe:
- 400 g špagetkov
- 1 prekajena postrv
- 30 g kaviarja
- 300 ml čiste ribje juhe
- 1 košček sveže limonske trave
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- 1 žlička kurkume
- 200 ml smetane za kuhanje
- 50 g suhih brusnic
- sol in poper
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:
- V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. V kozici zavremo ribjo juho in limonsko travo in kuhamo tako dolgo, da povre na tretjino prvotne tekočine. Šalotko olupimo in sesekljamo. Prekajeno postrv olupimo, odstranimo kosti in meso razdrobimo na koščke.
- V ponvi segrejemo olje, dodamo šalotko in popražimo, da postekleni, dodamo kurkumo, na hitro še malo popražimo in zalijemo z ribjo juho. Prilijemo še smetano, na blagem ognju kuhamo 5 minut, dodamo brusnice, solimo in popramo ter odstranimo limonsko travo.
- Ko voda v loncu zavre, jo solimo, dodamo špagetke in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Nato jih odcedimo, stresemo v ponev z omako, dodamo nadrobljeno postrv in kaviar, premešamo, potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se