© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti karbonara z bučkami


M. O. Ž., Maja
25. 10. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Testenine nas lahko vsak dan nasitijo in kljub preprostosti jih lahko povzdignemo v pravo kulinarično mojstrovino. Kako pa jih imate vi najraje?

karbonara.jpg
Waitrose
Špageti karbonara

Špageti karbonara z bučkami

Sestavine za 2 osebi:
150 g špagetov
kos masla
1 strok česna
1 šalotka
1 bučka
sveža bazilika
2 jajci
100 g kisle smetane
25 g nastrganega parmezana
sol, poper

Preberite tudi: Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1.     Špagete skuhamo po navodilih na embalaži v vreli slani vodi. Šalotko olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Bučko na grobo nastrgamo.

2.     V ponvi segrejemo maslo in na njem pražimo česen, šalotko in bučke od 6 do 8 minut, da se vse zmehča.

3.     Nekaj bazilike prihranimo, preostalo osmukamo in sesekljamo. Dodamo v ponev.

4.     Stepemo jajca, kislo smetano, parmezan in poper.

5.     Kuhane špagete odcedimo in stresemo v ponev, zmešamo z omako in kuhljamo toliko časa, da se zgosti. Potresemo z baziliko.
 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.