Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočna sladica z orehi in s sladkimi slivami!


M. S., Maja
3. 9. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slive so že zaradi svoje temno vijolične zunanjosti prav posebno poletno sadje. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje.

slivov kolač z orehi zwetschgendatschi_mit_karamellisierten_walnuess.jpg
Revija Maja
Kolač z orehi in slivami

Sočni kolač

100 minut

Sestavine za 24 kosov:
200 g mlačnega mleka (1,5 % maščobe)
1 kocka svežega kvasa
400 g moke
100 g zmehčanega masla
80 g sladkorja
1 rumenjak
1 žlička soli

Za nadev:


2 kg sliv
1 žlička cimeta
50 g sladkorja
100 g sesekljanih orehov

Preberite tudi: Rulada s slivovim karpačem. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Mleko segrejemo do mlačnega in vanj nadrobimo kvas ter dodamo malce sladkorja. Počakamo, da se naredi kvasec. Moko, maslo, preostali sladkor, rumenjak in sol stresemo v skledo.

2. K moki prilijemo kvasec in z mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga potresemo z malce moke, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pol ure pustimo vzhajati na toplem.

3. Slive umijemo in jim odstranimo koščice. Testo še enkrat pregnetemo in razvaljamo v velikosti pekača. Položimo ga v pekač, obložen s papirjem za peko, testo pa z vilicami večkrat prebodemo. Nanj razporedimo slive.

4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Za nadev zmešamo cimet s sladkorjem in karameliziramo, dodamo orehe in z mešanico prelijemo slive. Pečemo 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.