Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljenih zrezkov najbrž še niste jedli!


M. O. Ž., Maja
28. 12. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Naj bo vsak dan praznik vsaj na krožniku.

Zapečeni zrezki.jpg
Revija Maja
Zapečeni zrezki

Zapečeni zrezki

Sestavine za 4 osebe:


4 svinjski zrezki (po 120 g)
sol, poper
2 žlici olja
500 g rdečih in zelenih paprik
2 čebuli
1 strok česna
80 g orehov
mleta rdeča paprika
1 vejica timijana
3 porcije krompirjevega pireja
40 g nastrgane gaude

Priprava:

1.     Zrezke solimo in popramo. Popražimo jih na vročem olju in pečene prestavimo v namaščen pekač.

2.     Paprike očistimo in narežemo na trakove. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Orehe na grobo zrežemo.

3.     Preostalo olje segrejemo v ponvi in popražimo čebulo in papriko. Dodamo česen in polovico orehov. Solimo, popramo, potresemo z mleto papriko in osmukanim timijanom. Naložimo v pekač, na zrezke.

4.     Pripravimo krompirjev pire in mu dodamo nekaj timijana in orehov. Naložimo ga na zelenjavo in potresemo s sirom. Pečemo 20 minut na 200 stopinjah.  

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.


 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.