Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slivova torta za sladkosnede!


M. S., Maja
7. 9. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Najboljše so sveže nabrane in po tem, ko jih odtrgamo z veje, slive ne zorijo več. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje. Danes pečemo slivovo torto.

Plum-Crumble-cake.jpg
Revija Maja
Slivova torta

Slivova torta

60 minut

Sestavine za okrogel pekač (premera 20 cm):

250 g valjanih ovsenih kosmičev


150 g rjavega sladkorja + 1 žlica
250 g polnozrnate moke
3,5 žličke pecilnega praška
1 žlička mlete začimbne mešanice za medenjake
1 ščepec soli
250 g masla
500 g sliv
2 žlici limoninega soka

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko.

2. Zmešamo ovsene kosmiče, sladkor, moko, začimbe in sol. Prilijemo segreto tekoče maslo, zmešamo. Polovico mešanice odmerimo v pekač. Rahlo pritisnemo od dno.

3. Slive razpolovimo in izkoščičimo. Pokapljamo jih z limoninim sokom in dve tretjini razporedimo v pekač. Nanje zvrnemo preostalo testo, nanj spet položimo slive in potresemo s prihranjeno žlico sladkorja.

4. Pečemo približno 40 minut. Pečeno torto vzamemo iz pečice in počakamo pol ure, da se ohladi. Potem jo narežemo in postrežemo s kepico sladoleda, smetane ali grškega jogurta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.