Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

S kruhom pomazano: pikantna enolončnica


M. S., Maja
27. 6. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Naj bo naš današnji recept za slastno jed navdih za vaš jedilnik!

pikantna enolončnica.jpg
Revija Maja

Pikantna enolončnica

Sestavine za 2 osebi:
2 majhni rdeči čebuli
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 bučka
200 g koruze
170 g paradižnika v koščkih (iz konzerve)
80 g rdečega fižola iz konzerve
3 žlice paradižnikove mezge
2 žlici olja
2 stroka česna
1 žlička mlete rdeče paprike
100 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica olivnega olja
sol, poper
čili (omaka ali v prahu)

Priprava:

1. Čebuli olupimo in narežemo na četrtine. Papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Bučko narežemo na centimeter tanke rezine.

2. S paličnim mešalnikom ukašimo odcejen fižol, mezgo, olje, olupljen česen, mleto papriko, sol in poper. Po potrebi dodamo vodo, da dobimo voljno pasto.

3. V loncu segrejemo olje in popražimo čebulo, papriko in bučke. Dodamo koščke paradižnika in koruzo. Zalijemo z juho in dodamo fižolovo kašo.

4. Posodo pokrijemo in kuhljamo od 10 do 15 minut. Solimo, popramo, dodamo čili in postrežemo z rižem.

Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.