© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladko kisla skušnjava: Pečene kutine


Bodi zdrava
4. 1. 2018, 12.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam teknejo kutine? Ja? Potem vas bo ta recept navdušil!

pečene kutine.jpg
arhiv revije Bodi zdrava

Pečene kutine 

Potrebujete:
500 gramov kutin
1 limono (sok)
Prevretek:
200 mililitrov limonovega soka
2 cimetovi palčki
2 klinčka
1 liter vode
600 gramov sladkorja
sok 1 limone

Priprava:
Kutine operemo, jih po dolžini razpolovimo in odstranimo peščišče. Položimo jih v vodo z limono, da ne bi porjavele. V posodi zmešamo 2/3 sladkorja z vodo, začimbami in sokom ene limone ter segrejemo. Dodamo polovičke kutin in kuhamo približno dvajset minut, dokler ne postanejo mehke. Kutine položimo s prerezano površino navzgor na pekač ali v ponev in jih prelijemo s prevretkom. Posujemo jih s preostankom sladkorja in damo v predhodno ogreto pečico (250 °C). Pečemo jih toliko časa, dokler se ne obarvajo zlato rumeno. Pečene pokapamo z malo prevretka in postrežemo.

Preberite tudi: Po številnih kanapejih in sendvičih je čas za enolončnico. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.