© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezanci z lososom za božansko kosilo!


V. S., Maja
20. 1. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Redni, malce lažji obroki, polni koristnih snovi za naše telo, bodo pomirili naš želodec in izničili posledice praznikov. Danes zato pripravljamo slastne rezance z lososom.

rezanci z lososom dreamstime-m-56817789-testenine-jpg.jpeg
Dreamstime
Rezanci z lososom

Rezanci z lososom

Sestavine za 4 osebe:


1 manjša čebula
150 g svežega lososa
100 g prekajenega lososa
200 ml sladke smetane
koprc
sol, poper
oljčno olje
500 g svežih rezancev (ali 300 g suhih)

Priprava:

Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.

V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.

Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.

Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, po okusu še dodatno začinite in prelijte čez rezance.

Objavljeno v reviji Maja št. 1, 4. 1. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.