Rezanci s slanino in bučkami
Maja Poljšak, Maja
21. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno
Ko ni veliko časa, saj je obrok gotov v 15 minutah!

Sestavine za 4 osebe:
- 340 g širokih rezancev
- 4 rezine prekajene slanine (narežemo na trakove)
- 3 mlade zelene bučke
- 2 stroka česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlička sesekljanega rožmarina
- 1 manjši lonček sladke smetane
- 2 žlici nastrganega parmezana
- sol
Priprava:
- V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo trakce slanine, jih popečemo, da postanejo hrustljavi, in preložimo na krožnik.
- V ponev stresemo bučke, pražimo in mešamo 10 minut, vmes dodamo česen in rožmarin, nato še slanino, po okusu dosolimo in pražimo še 2 minuti.
- Medtem v osoljenem kropu skuhamo rezance, jih odcedimo in stresemo v ponev, primešamo bučke, nazadnje pa še smetano in sir, premešamo, razdelimo na krožnike ter takoj postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se