Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za pripravo posušenega paradižnika


Revija Liza Maja
3. 8. 2024, 16.00
Posodobljeno
04. 08. 2024 · 15:54
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzto.jpg
Freepik
Foto: Freepik

Kako pa vi sušite paradižnike?

##IMAGE-3999185##

Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):

2000 g paradižnika
sol po okusu
2 žlički sladkorja
olivno olje za kapljanje
2 vejici svežega rožmarina ali timijana
300 ml sončničnega olja

Priprava:

1. Umiti paradižnik razpolovimo vodoravno, posamezne polovice razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, solimo, potresemo z malo sladkorja, pokapamo z oljem in potresemo s sesekljanimi zelišči.

2. Paradižnik nato približno 7 ur sušimo v ogreti pečici na 90 °C. Suhe paradižnike damo v čiste kozarce, jih prelijemo z oljem, tako da so potopljeni, in jih zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.