Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Sočen bananin kolač s čokolado


Revija Dober tek
14. 3. 2024, 13.20
Posodobljeno
15. 03. 2024 · 11:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzkolac.jpg

##IMAGE-4010481##

Uporabite zrele banane za sočen kolač.

Pečico segrejemo na 160 °C. Model premažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko tako, da sega papir tudi 2 cm nad rob modla. V veliki skledi zmešamo sladkor, moko, sodo bikarbono, kakav in čokolado.

Ločimo rumenjake in beljake dveh jajc. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Banane zmečkamo in jih v drugi skledi zmešamo z dvema rumenjakoma in preostalim celim jajcem. Vmešamo še olje in mleko ter vse to na hitro premešamo s suhimi sestavinami. Primešamo še četrtino snega, da testo malo razrahljamo, nato nežno vmešamo še preostali sneg. Testo vlijemo v model in pečemo približno 1 uro in 15 minut oziroma da zobotrebec, ki ga zapičimo v kolač, ostane čist.

Pečeni kolač ohladimo v modlu, ki ga postavimo na kuhinjsko rešetko. Pripravimo še preliv tako, da nad soparo nežno raztopimo čokolado s kislo smetano. Preliv ohladimo v hladilniku, da postane lepo mazav. Kolač vzamemo iz modla, ga premažemo s prelivom in posujemo z bananinim čipsom.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura 35 min

KOLIČINA: 1 model za štruce

ZAHTEVNOST: Preprosto


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.