Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Snežene kepe s kakijevo kremo


Revija Dober tek
8. 12. 2024, 15.00
Posodobljeno
09. 12. 2024 · 09:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzreceptsk.jpg

Snežene kepe bomo tokrat za spremembo popestrili z okusnimi in barvitimi kakiji.

KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto

##IMAGE-2106379##

Sestavine

4 zreli kakiji
4 beljaki
4 žlice sladkorja
ščepec soli
5 dl mleka

Priprava

1.

Najprej pripravimo kremo: kakijem odstranimo peclje in iz njih izdolbemo meso. Morebitne peške in kožo zavržemo. Meso kakija zmiksamo s paličnim mešalnikom in nato pretlačimo čez gosto cedilo, da dobimo gladko kakijevo kremo.

2.

Beljake v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo v trd beljakov sneg, v katerega proti koncu vmešamo sladkor in sol.

3.

V nizki kozici zavremo mleko, nato temperaturo znižamo, da komaj opazno vre. Z žlico zajemamo beljakov sneg in žličnike postopoma polagamo v mleko. Na vsaki strani jih kuhamo približno 1   minuto. Kuhane snežene kepe s penovko poberemo iz mleka in polagamo na krožnik. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega beljakovega snega.

4.

V manjše posode naložimo ohlajene snežene kepe, prelijemo s kakijevo kremo in postrežemo.

Francoska klasika

Prvi recept za snežene kepe ali îles flottantes je francoski kuharski mojster François-Pierre de la Varenne objavil v svoji kuharski knjigi iz leta 1651, kremo (najpogosteje vaniljevo) pa so sladici začeli dodajati kasneje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.