Recept: Črno-beli rjavčki

##IMAGE-4018767##
Za pripravo teh rjavčkov boste potrebovali 55 minut, iz navedenih količin dobite 20 kosov, zahtevnost priprave pa označujejo kot ''preprosto''.
Sestavine
250 g masla
200 g temne čokolade
50 g bele čokolade
375 g svetlo rjavega sladkorja
5 srednje velikih jajc
50 g moke
85 g kakava
½ žličke pecilnega praška
ščep soli
200 g kremnega sira
1 žlica moke
pekač 20 x 30 cm in maslo za premaz
papir za peko
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko. Drobno sesekljamo 150 g temne čokolade, jo damo v skledo in jo stopimo nad kozico rahlo vrele vode ali v mikrovalovni pečici. Odstavimo in pustimo, da se čokolada malo ohladi. Preostalo temno in belo čokolado grobo nasekljamo.
Maslo penasto umešamo s 350 g sladkorja, da postane svetlo in kremasto. Postopoma dodamo 4 jajca in vsako dobro vmešamo, preden dodamo naslednje. Na maso presejemo 50 g moke, zmešane s kakavom, pecilnim praškom in dobrim ščepom soli, ter nežno premešamo. Na kocu vmešamo še stopljeno in nasekljano čokolado. Testo preložimo v pekač in površino poravnamo.
Kremni sir damo v skledo in ga z lopatko hitro zmešamo, da se zmehča. Dodamo preostalo jajce, žlico moke in preostali sladkor ter zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo. Ne mešamo preveč, sicer masa lahko postane tekoča. Kupčke sirne zmesi razporedimo po površini mase v pekaču, nato z nožem ali paličico obe masi povežemo, da dobimo marmornat vzorec. Pečemo 30 minut, da se masa utrdi, vendar je še vedno nekoliko majava. Na palčki, ki jo zapičimo v sredo testa, da preverimo, ali je testo pečeno, naj bo še nekaj lepljivih drobtin, ko jo izvlečemo iz testa. Kolač narežemo, ko se v pekaču popolnoma ohladi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se