© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Rdeča pita za sladkosnede


M. S., Maja
31. 5. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kislost sladicam doda tisto piko na i, ki okus zaokroži v vrhunsko doživetje. Zato imamo radi sladice s kislim sadjem, kot je rabarbara, čeprav je po klasifikaciji to v resnici zelenjava.

Pita 2_PSA.jpg
Revija Maja

Rdeča pita

60 min

Sestavine za okrogel pekač:

Za testo:
250 g moke
75 g sladkorja
150 g masla
1 ščepec soli
1 jajce

Za nadev:


1 vaniljev puding v prahu
400 ml mleka
100 g bele čokolade
30 g sladkorja
2 rumenjaka
200 g sladke smetane
4 lističe želatine

Za preliv:
750 g rabarbare
40 g sladkorja
3 žlice malinove marmelade

Priprava:

1. Vse sestavine za testo zgnetemo v kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo in za pol ure postavimo na hladno.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo v velikosti pekača in položimo v namaščen pekač. Testo naj sega tudi do vrhnjega roba.

3. Testo večkrat prebodemo z vilicami in pečemo v pečici od 20 do 25 minut.

4. Medtem pripravimo nadev. Puding zmešamo s šestimi žlicami mleka. Preostalo mleko zavremo, dodamo puding in segrevamo do vrenja. V puding stresemo koščke bele čokolade, sladkor in rumenjaka. Mešamo in kuhljamo, potem pa odstavimo.

5. Rabarbaro narežemo na koščke, dolge od 3 do 4 cm. Popečemo jih v ponvi (3-4 minute). Zalijemo z malo vode, dodamo sladkor in marmelado. Kuhljamo toliko časa, da se rabarbara zmehča. Odstavimo z ognja.

6. Smetano stepemo s soljo. Vmešamo jo v ohlajen puding.

7. Želatino namočimo v mrzli vodi, potem pa segrevamo po navodilih na embalaži. Vmešamo tri žlice pudinga in potem to dodamo v preostalo pudingovo kremo.

8. S kremo namažemo pito, obložimo z rabarbarino omako in preden ponudimo, še dve do tri ure hranimo na hladnem.

Preberite tudi: Sladek in slasten zdrobov puding z omako! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.