Osvežite se z rabarbarinim ledenim čajem!
Rabarbara raste na skoraj vsakem slovenskem vrtu. Večinoma jo uporabljamo za pite, iz rabarbare pa lahko naredimo tudi prijeten poletni ledeni čaj. Več rabarbare kot uporabimo, bolj okusen in barvit bo ledeni čaj. Dodamo limono in meto, osladimo pa ga z medom.

Rabarbarin ledeni čaj z limono in meto
Sestavine za liter ledenega čaja:
500 g rabarbare
liter vode
3 žlice medu
2 limoni
vejica mete
Preberite tudi: Pripravite zdrav in okusen zmešanček. Kliknite TUKAJ!
Priprava: Rabarbaro umijemo, narežemo in skuhamo v vodi. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še pol ure. Kuhano rabarbaro precedimo skozi sito, sladkamo z medom in za vsaj tri ure postavimo v hladilnik. Nato v kozarec naložimo narezano limono ali limeto, nekaj lističev mete, dodamo kocke ledu ter prelijemo z ohlajenim rabarbarinim napitkom. Če želimo močnejši okus mete, lahko nekaj lističev skuhamo skupaj z rabarbaro. Za bolj kiselkast ledeni čaj pa namesto narezane limone dodamo limonin sok.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se