© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ptuj: Na tednu restavracij tudi Ribič in Grabar


tednik
Senka Dreu
10. 4. 2022, 21.47
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iztekel se je že deseti desetdnevni kulinarični potep po Sloveniji, ki se tradicionalno imenuje Teden restavracij.

1649335686_sd-teden_restavracij.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Letos so od 25. marca do 3. aprila na najokusnejši teden v letu vabile 104 najboljše restavracije, v katerih so njihovi chefi promovirali vrhunsko slovensko kulinariko v treh hodih in po prijazni ceni. Svoje kuharske mojstrovine sta ljubiteljem dobre hrane predstavili tudi dve ptujski gostilni: Ribič ob obali Drave in Grabar v Rabelčji vasi. Pri Ribiču je tako dišalo po odojkovi krači s ptujskim lükom ter poširanem fileju ostriža z zabeljenimi ajdovimi žganci, pri Grabarju pa po ptujskem piščancu z mavrahi ter ščuki z belo polento in lešniki. Cena menija je bila 21 evrov.

Z obiskom na Tednu restavracij sta bila oba gostinca več kot zadovoljna. V gostilni Ribič so lahko tokrat sprejeli več gostov, saj so 35 mizam v spodnjih prostorih dodali še prav toliko miz v zgornjih. Zanimanje je bilo veliko, obvezna je bila prehodna rezervacija, prosto mizo ob želeni uri je bilo težko dobiti. Podobno je bilo tudi v Gostilni Grabar, kjer so se zaradi majhne ekipe organizirali tako, da so v treh terminih sprejeli in postregli po 20 gostov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.