© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pripravite slastno pomladno lazanjo!


M. S., Maja
23. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pomlad je tu in čas je za jedi, ki nas bodo napolnile z energijo. Naj bo na naših krožnikih čim več zelenjave.

ribja zloženka.jpg
Revija Maja

Pomladna lazanja

100 min

Sestavine za 4 osebe:

500 g svežega brokolija
400 g fileja bele ribe
1 šopek bazilike
300 g rikote
1 kozarec (185 g) zelenega pesta
100 ml čiste zelenjavne juhe
15 zelenih listov za lazanjo
100 g svežega kozjega sira
sol, poper

Priprava:

1. Brokoli umijemo in razdelimo na cvetke. Trši, stebelni del olupimo in na drobno zrežemo. V vreli slani vodi ga skupaj s cvetki blanširamo dve minuti. Odcedimo.

2. Ribo splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na grižljaje.

3. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Baziliko osmukamo in lističe na grobo zrežemo. Rikoto zmešamo s pestom, juho in polovico bazilike. Solimo, popramo.

4. Nekaj omake zlijemo v pekač in nanjo položimo liste za lazanjo. Nanje naložimo brokoli, koščke ribe in omako. To ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na koncu potresemo s koščki kozjega sira.

5. Pečemo 40 minut, po potrebi med pečenjem pokrijemo z alufolijo. Ko je lazanja pečena, počakamo, da se malce ohladi, potem jo narežemo in potresemo z baziliko.

Preberite tudi: Pečemo sladke podobe iz narave. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.