Pripravite si pico s kislim testom z drožmi
Droži so povsem naravno vzhajalno sredstvo, vsebujejo naravno prisotne kvasovke in mlečnokislinske bakterije, s katerimi se pripravlja kislo testo. Zaradi svojih lastnosti imajo številne prednosti za prebavo. Ena izmed njih je učinkovita razgradnja fitinske kisline, ki jo vsebujejo žita, kar zmanjša napihnjenost in prebavne motnje. Kislo testo se prebavlja počasneje, zato pomaga ohranjati stabilnejšo raven krvnega sladkorja. Je tudi prebiotik in pomaga podpirati zdravo črevesno floro.

Kislo testo iz droži pri svojih picah uporabljajo tudi v piceriji Trappa. Uporabljajo lasten divji kvas, ki so ga sami vzgojili pred tremi leti. Hranijo ga dvakrat na dan z mešanico moke in vode v razmerju 1 : 1 : 1 (obstoječi kvas : voda : moka). Ker prisegajo na sezonske sestavine, bodo s 1. aprilom svojo ponudbo obogatili s spomladanskimi okusi pic: pico salami (pelati San Marzano, kravja mocarela, zorjena salama, pikantna salama, mešanica svežih gob, svež origano), špargljevo pico (krema s tartufi, kravja mocarela, šparglji, spomladanski tartufi) in pico s tuno (pelati San Marzano DOP, kravja mocarela, tunin tatar, wasabi mayo, drobnjak). Recept za slednjo najdete na spodaj.
RECEPT
Pica s tuno Trappa

80 g paradižnikove omake
80 g mocerele
70 g tuninega tartarja
30 g wasabi majoneze
10 g drobnjaka
za 100 g tuninega tartarja potrebujemo:
tuno boljše kvalitete 100 g
sezamovo olje 5 g
ekstra deviško oljčno olje 5 g
sol, poper po okusu
Tuno narežemo na 3-5 mm velike kocke. Dodamo oljčno in sezamovo olje, solimo in popramo po okusu. Vse sestavine nežno premešamo.
za 115 g wasabi majoneze:
100 g majoneze
8 g vode
8 g limoninega soka
4 g wasabi hrena
Vse sestavine enakomerno premešamo s šibo.
S krožnimi gibi na testo enakomerno namažemo paradižnik dodamo na roko natrgane rezine mocarele. Pečemo v razbeljeni pečici (najbolj vroče, kolikor gre) ter na segretem kamnu za peko, dokler pica ni pečena (odvisno od pečice, od 6 do 10 minut). Na pečeno pico po vsej površini potresemo tunin tartar in prelijemo z wasabi majonezo. Na koncu dodamo drobno narezan drobnjak. Dober tek!
Objavljeno v reviji Maja št. 7, 29. 3. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se