Primusova rimska večerja
V prvi letošnji zgodbi 18. sezone Primusovih vinskih zgodb so v klubu Gemina XIII hotela Primus postregli s Primusovo rimsko večerjo, izvrstno kulinariko s pridihom bogate tradicije rimskega časa. Rimljani so bili hedonisti, uživali so ob glasbi, vinu in hrani, bakanalijah in različnih zabavah. Rimski bog vina je bil eno najbolj znanih rimskih božanstev, poznali so tudi druge. Znali so poiskati verski, religiozni razlog, da so lahko na različne načine slavili vino.

Na rimski večerji so najprej postregli rimsko vino mulzum, ob tem pa še vrhunska vina P&F Jeruzalem Ormož (šipon furmint, traminec & rumeni muškat), sovinjon Pullus iz Ptujske kleti in rose Gaube kleti Vino Gaube, ki jih je ob posameznih jedeh predstavila nekdanja ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič. Goste je pozdravil Markus Antonius Primus, prvi general rimske legije, ki je bila pred 2000 leti na tem prostoru, zato je Ptuj tudi najstarejše mesto v Sloveniji. Z glasbenimi utrinki pa je razvajala flavtistka Janja Purg. Znano glasbilo iz antičnega časa je rimska tibia, dvojna piščal, svetovna redkost, ki jo hranijo v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se