Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praznik kruha in salam


dolenjski-list
M. Ž., Foto: M. Ž., M. G.,Pep
3. 4. 2011, 08.45
Posodobljeno
09. 05. 2011 · 21:20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_0666_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_0666_000
img_0674.jpg
M. Ž.
Ocenjevanje kruha. (Foto: M. Ž.)
img_0669.jpg
M. Ž.
p4020009_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Ocenjevanje salam. (Foto: M. G.)

Včeraj sta v Šentrupertu moči združili domača društvo podeželskih žena šentrupertske Šmarnice in konjerejsko društvo ter pripravila prvo skupno prireditev Sožitje kruha in salam. V oceno sta komisiji prejeli 23 kruhov in 20 salam, ki sta jih pod drobnogled vzeli čez dan, zvečer pa so v kulturnem domu razglasili rezultate ter se zadržali na družabnem srečanju in pokušini.

Po besedah komisije za kruh, ki je ocenjevala izgled, okus, zapečenost skorje in vonj, so žene vešče peke kruha, povprečna ocena celotnega ocenjevanja na lestvici od 1 do 5 je namreč štiri. V kategoriji navaden kruh (bel, polbel, črn) je prvo mesto pripadlo belemu hlebcu Tamare Bizjak, drugo polbelemu Marije Kafol in tretje polbelemu Majde Škarja. Najboljši kruh z dodatki je spekla Vida Končina (velikonočni), sledili sta ji Tamara Bizjak (pirin) in Mira Rugelj (krompirjev).

Pri podolgovatih suhomesnatih dobrotah je komisija presodila, da je najboljšo izdelal Ignac Breznikar iz Drage pri Šentrupertu, drugo mesto je pripadlo Janezu Skubicu iz Stične, tretje pa Ani Kuselj iz Kamnja pri Šentrupertu. Na letošnji salamiadi so po besedah organizatorjev imeli zelo kakovostne salame, kar se je pokazalo tudi v majhnih razlikah v točkah.

V priloženih fotografijah je nekaj utrinkov z ocenjevanja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.