© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrezite krompir nekoliko drugače!


M. S., Maja
19. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje krompirja danes pečemo krompir s paradižnikom in bučkami. Kaj pa, če ga danes pripravite za kosilo?

poletni krompir paradižnik bučke.jpg
Revija Maja

Poletni zapečenec s paradižnikom in bučkami

Sestavine za 4 osebe:
600 g krompirja
200 g paradižnika
200 g bučk
1 strok česna
1/2 žličke soli
poper
muškatni orešček
250 ml smetane za kuhanje

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na debelejše rezine.

2. Bučke in paradižnik umijemo ter prav tako narežemo na rezine.

3. V okrogel pekač (premera 26 cm) zložimo rezine krompirja, bučk in paradižnika. Začnemo na zunanjem robu pekača in nadaljujemo v krogih vse do središča.

4. Česen olupimo in pretlačimo. Skupaj s soljo, poprom in nastrganim muškatnim oreščkom ga dodamo smetani. Dobro premešamo.

Preberite tudi: Tako pripravljenega ananasa najbrž še niste jedli. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.