© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Za prste obliznit': mesne kroglice s pirejem


M. O. Ž., Maja
6. 12. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mleto meso ponuja toliko možnosti. Lahko ga spečemo kot pečenko, oblikujemo v polpete ali kroglice, skuhamo v omaki, uporabimo kot nadev, dodamo enolončnicam, potresemo po testu za pico … Možnosti je res veliko, mi pa vam na krožniku ponujamo recept za mesne kroglice s pirejem.

mesne kroglice.jpg
Revija Maja
Mesne kroglice

Mesne kroglice s pirejem

Sestavine za 4 osebe:


1 čebula
500 g mešanega mletega mesa
2 žlici drobtin
1 žlica gorčice
1 jajce
400 g gob
300 g gomoljne zelene
sol
100 g pancete
400 ml mesne juhe
5 žlic mleka
3 žlice moke
1 kg krompirja
muškatni orešček
100 g masla
100 ml mleka

Priprava:

1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Meso, čebulo, drobtine, gorčico in jajce zgnetemo ter oblikujemo štiri kroglice. Postavimo jih na hladno. Očistimo gobe. Zeleno na drobno zrežemo in jo v vreli slani vodi kuhamo od 10 do 15 minut.

2. Kroglice položimo na papir za peko v pekač in pečemo na 200 stopinjah od 12 do 15 minut. Panceto narežemo na drobno, popečemo v ponvi, dodamo gobe. Zalijemo z juho in mlekom, zavremo, potresemo z moko in minuto kuhljamo. Solimo, popramo.

3. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo v slani vodi.

4. Zeleno odcedimo, solimo, začinimo z muškatnim oreškom. Dodamo maslo, mleko in vmešamo s krompirjem v pire. Postrežemo z mesno kroglico in gobovo omako.

Objavljeno v reviji Maja št. 24, 23. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.