Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Podlehniške kremšnite se vračajo – tokrat na Ptuj


tednik
Dženana Kmetec
9. 10. 2018, 09.24
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kar nekaj restavracij na Ptuju v zadnjih letih deluje bodisi v novih prostorih bodisi v prenovljeni podobi. Letošnja jesen prinaša številne spremembe v ponudbi kulinaričnih dobrot v mestu; med drugim se odpira nova restavracija v Ulici heroja Lacka, spreminja pa se tudi organizacijska strukture Tete Fride.

1539077108_cg_mesto_lokali_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Da se na Ptuju da relativno dobro delati ter s trudom in vztrajnostjo tudi obstati, dokazujejo številne restavracije in tudi picerije s tradicijo. V samem mestnem jedru več desetletij vztrajajo Gostilna Perutnina Ptuj, pizerija in pivnica Zlatorog, gostilna Pri pošti in številne druge.
Pred približno dvema letoma se je na kulinaričnem področju mesta zgodila pomembna prelomnica. Novega upravljavca je dobila ena izmed najbolj znanih ptujskih restavracij Ribič. Dejavnost na tej elitni, izjemni lokaciji je prevzela restavracija Pan, ki ima pol stoletja izkušenj v pripravi hrane.
V začetku letošnjega leta je bila obnovljena tudi legendarna gostilna Rozika, ki je zelo hitro zabeležila odličen obisk. Lastnika Valerija in Danilo Horvat sta jo temeljito obnovila, najemnik Aleš Vilčnik (Pri omi, d. o. o.,) pa dejavnost na tej lokaciji oživlja z željo, da se ji povrne nekdanji sloves.


Kar 21 ptujskih gostiln se je našlo na spletni strani dobregostilne.com, na kateri so priporočene najboljše gostilne v posameznem mestu.
Da bodo kmalu na tem seznamu in še katerem drugem, upajo tudi tisti, ki se v gostinske vode šele podajajo.
Pred nekaj tedni je svoja vrata odprla gostilna Laplac v Goya centru na Ptuju. Kot je pojasnil lastnik Marko Poharič, nudijo pestro ponudbo jedi po naročilu in dnevnih malic, občasno pa bodo ob koncu tedna popestrili tudi nočno dogajanje. „Med drugim se bomo osredotočili tudi na izvedbo prireditev pod šotorom,“ je pojasnil. Prostor jim to omogoča, ker imajo veliko izkušenj z organizacijo prireditev, pa upajo, da bodo to združili s pestro gostinsko ponudbo v zmagovito kombinacijo.


Lokal že urejen, zdaj zaplet z občinskim prostorom

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.