© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Po dunajsko: piščančji zrezki z mandljevo skorjico in zelenjavnim rižem


M. O. Ž., Maja
13. 12. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite okusno jed po našem receptu?

piščančji zrezki.jpg
Revija Maja
Piščančji zrezki z mandljevo skorjico in zelenjavnim rižem

Piščančji zrezki z mandljevo skorjico in zelenjavnim rižem 

Sestavine za 4 osebe:
150 g dolgozrnatega riža basmati
1 večji piščančji file (približno 550 g)
250 g češnjevega paradižnika


250 g zamrznjenega graha
5 vejic sveže mete
1 bio limona
100 g zmletih mandljev
2 jajci
125 ml čiste zelenjavne juhe
150 g kisle smetane
75 g ajvarja
sol in poper
4 žlice masla ali margarine
2 žlici olja
3 žlice moke
3 žlice drobtin

Priprava:
1. Metine listke nasekljamo, primešamo 40 g mandljev in ajvar. Meso narežemo na štiri fileje in jih potolčemo, da dobimo večje zrezke. Na polovico vsakega damo nekaj ajvarjevega nadeva, prekrijemo z drugo polovico in spnemo z zobotrebcem.
2. Jajci stepemo, solimo in popramo. Drobtine zmešamo s preostalimi mandlji. Vsak zrezek najprej pomokamo, pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah.


3. V posodi stopimo žlico masla, dodamo riž, prilijemo vročo vodo, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst. Ko se riž kuha, v ponvi stopimo tri žlice masla in zrezke po vsaki strani pečemo od 6 do 8 minut. Pečene zrezke odcedimo na papirnatih brisačah in hranimo na toplem.
4. Paradižnike umijemo in osušimo, limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. V posodi na olju pražimo paradižnike 3 minute, solimo in popramo, prilijemo juho, dodamo grah in kuhamo nekaj minut, da se grah zmehča. Dodamo kislo smetano in limonino lupinico, primešamo riž, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in ponudimo k zrezkom.

Objavljeno v reviji Maja št. 24, 23. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.