© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pita s čebulo in sirom za slastno kosilo


S. M.,, Zarja
10. 9. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno slano pito po našem receptu?

k pita s cebulo in sirom.jpg
Shutterstock
Pita s čebulo in sirom

Pita s čebulo in sirom

Za 6 oseb

Priprava: 30 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine za testo: 300 g moke, žlička (20 g) suhega kvasa, 150 ml mlačne vode, 50 g soli; nadev: 4 srednje velike bele čebule, 100 g edamca, 3 žlice naribanega trdega sira, oljčno olje, sol, poper, origano, svež peteršilj

Preberite tudi: Vedno čudovita slana pita. Kliknite TUKAJ!

Priprava: Moko presejemo v skledo, primešamo ji suhi kvas in prilijemo soljeno mlačno vodo. Zgnetemo mehko testo, po potrebi dodamo še nekaj moke. Testo naj v pokriti skledi vzhaja nekaj ur, najbolje čez noč v hladilniku. Pripravimo nadev: čebulo narežemo na tanke rezine, damo jih v skledo in solimo, da se nekoliko zmehčajo. Edamec grobo naribamo. Testo še enkrat pregnetemo in z njim obložimo okrogel pekač. Oblikujemo rob, kot bi pripravljali pico. Obložimo ga z obema vrstama sira, nato še s čebulo, pokapljamo z oljem in začinimo. Pito pečemo 40 minut v pečici, segreti na 180 stopinj, ali toliko, da testo dobi lepo zapečen rob.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.