Piščanec z rižem in tortilja s čipsom v pekaču
Maja Poljšak, Maja
5. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
Okusna jed iz pečice, ki bo popestrila vas vsakodnevni jedilnik.

Sestavine za 4 osebe:
- 250 g dolgozrnatega riža
- 400 g piščančjih mini filejev
- 350 g omake iz paradižnika in paprike (v kozarcu)
- 1 žlička soli
- 1 žlička olja ali masla
- 1 žlica mlete dimljene paprike (lahko nadomestimo s sladko)
- 75 g na kockice narezane mocarele
- 50 g naribanega oranžnega poltrdega sira cheddar
- 80 g tortilja čipsa
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
- Riž v vreli slani vodi skuhamo tako, da pod zobmi ostane še precej čvrst, nato ga dobro odcedimo. Meso narežemo na kocke. Omako segrejemo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj, pekač namažemo z oljem ali maslom.
- Riž, kockice mesa, omako in peteršilj zmešamo in stresemo v pekač, enakomerno prelijemo s 100 ml tople vode, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.
- Jed potresemo s kockicami mocarele in razlomljenim tortilja čipsom, nato vse potresemo še z oranžnim sirom. Pekač znova postavimo v pečico in pečemo še toliko časa, da se čips ob robovih zapeče in sir stopi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se