Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!
Pašteta je res prava poslastica. Zakaj ne bi kar sami naredili jetrne paštete, ki bo zagotovo veliko bolj okusna kot tista iz trgovine?

Piščančja jetrna pašteta
Sestavine za 8 do 10 oseb:
140 g masla
2 veliki čebuli
3 stroki česna
2 rezini slanine
650 g piščančjih jeter
1 lovorov list
1/2 žličke suhega timijana
sol, poper
2 žlici konjaka
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jetra in slanino narežemo na koščke (2 cm).
2. V ponvi segrejemo maslo, na njem pražimo čebulo in česen, dodamo slanino in med mešanjem pražimo od 3 do 4 minute.
3. Dodamo jetra, lovorov list in timijan in pražimo naprej.
4. Mešanico stresemo v mešalnik, lovorov list odstranimo in zmiksamo v pašteto. Solimo, popramo, izboljšamo s konjakom in še enkrat zmiksamo.
5. Z žlico naložimo pašteto v osem steklenih kozarčkov. Kozarčke zapremo. V hladilniku hranimo vsaj eno uro, preden pašteto postrežemo.
Majin nasvet
Pašteto hranimo v hladilniku in pojemo v tednu dni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se