© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančjo jetrno pašteto raje naredite sami!


M. S, Maja
10. 2. 2018, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pašteta je res prava poslastica. Zakaj ne bi kar sami naredili jetrne paštete, ki bo zagotovo veliko bolj okusna kot tista iz trgovine?

pašteta, piščančja.jpg
Revija Maja

Piščančja jetrna pašteta

Sestavine za 8 do 10 oseb:
140 g masla
2 veliki čebuli
3 stroki česna
2 rezini slanine
650 g piščančjih jeter
1 lovorov list
1/2 žličke suhega timijana
sol, poper
2 žlici konjaka

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Jetra in slanino narežemo na koščke (2 cm).

2. V ponvi segrejemo maslo, na njem pražimo čebulo in česen, dodamo slanino in med mešanjem pražimo od 3 do 4 minute.

3. Dodamo jetra, lovorov list in timijan in pražimo naprej.

4. Mešanico stresemo v mešalnik, lovorov list odstranimo in zmiksamo v pašteto. Solimo, popramo, izboljšamo s konjakom in še enkrat zmiksamo.

5. Z žlico naložimo pašteto v osem steklenih kozarčkov. Kozarčke zapremo. V hladilniku hranimo vsaj eno uro, preden pašteto postrežemo.

Majin nasvet

Pašteto hranimo v hladilniku in pojemo v tednu dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.