Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pica margerita


Janja Grativa, Maja
6. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Najbolj preprosta, a za nekatere tudi najbolj okusna pica.

pica margerita.jpg

Sestavine za pico:

1 testo za pico (225 g)

4 zreli paradižniki

1 strok česna

3 žlice sveže sesekljanega origana

30 ml olivnega olja

sol, poper

125 g mocarele

pest sveže bazilike

črne olive

brizg olivnega olja

Priprava:

Testo za pico položimo na pomaščen pekač. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

Paradižnike v skledi prelijemo z vrelo vodo in počakamo minuto. Splaknemo jih z mrzlo vodo in olupimo, sesekljamo in zmešamo s sesekljanim česnom, origanom, oljem, soljo in poprom.

Na testo razporedimo paradižnike, potresemo s koščki mocarele, baziliko in olivami. Pokapljamo z olivnim oljem.

Pico pečemo od 10 do 15 minut in narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.