Pekovska delavnica - kruhek naš vsakdanji



Brez kruha si danes skoraj ne moremo predstavljati dneva. Spremlja nas od zajtrka do večerje, ob povsem običajnih in tudi prazničnih dneh. Že od pradavnine je kruh pomenil blaginjo, pa tudi pomanjkanje in bedo. Kruh v današnjem času pomeni praznik in predmet spoštovanja. Tudi v Koronarnem klubu Sevnica smo pod vodstvom mentorice na svoji delavnici zavihali rokave, se naučili in zamesili hlebčke iz raznih mešanic mok (pirine, polnozrnate, koruzne, ajdove, ržene, tudi bele in jim dodali še razne druge naravne primesi). Pod budnim očesom mentorice smo tako zamesili kar sedem različnih vrst testa, sedem vrst kruha. Poleg kruha smo oblikovali tudi druge figurice iz testa, znanje nam bo prav prišlo ob bližajočih se velikonočnih praznikih.
Naredili pa smo tudi avokadov namaz in solato iz gomolja zelene, ki smo jo servirali na regratovi podlagi. Vsi prisotni so bili ob tem zelo navdušeni. Kmalu je po prostoru zadišalo po svežem kruhu, ki je tako nebeško dišal, da se mu ni mogel nobeden upreti, niti najbolj izbirčen nos ne.
Vsi v skupini smo z veseljem in nestrpnostjo čakali, kdaj pridemo do svojega izdelka, ki smo se mu posvetili od začetka do konca. Na koncu pa smo si bili edini, da si želimo še takih delavnic, saj je bilo navdušenje tako veliko, da ga je vredno upoštevati, zato bodo take delavnice še na programu.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se