Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pekovska delavnica - kruhek naš vsakdanji


lokalno
Terezija Zakšek
19. 3. 2012, 11.25
Posodobljeno
20. 03. 2012 · 08:29
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

image003.jpg
Arhiv Lokalno.si
image003
p3170030_000.jpg
Arhiv Lokalno.si
p3170025_000.jpg
Arhiv Lokalno.si

Brez kruha si danes skoraj ne moremo predstavljati dneva. Spremlja nas od zajtrka do večerje, ob povsem običajnih in tudi prazničnih dneh. Že od pradavnine je kruh pomenil blaginjo, pa tudi pomanjkanje in bedo. Kruh v današnjem času pomeni praznik in predmet spoštovanja. Tudi v Koronarnem klubu Sevnica smo pod vodstvom mentorice na svoji delavnici  zavihali rokave, se naučili in zamesili  hlebčke iz raznih mešanic mok (pirine, polnozrnate, koruzne, ajdove, ržene, tudi bele in jim dodali še razne druge naravne primesi). Pod budnim očesom mentorice smo tako zamesili kar sedem različnih vrst testa, sedem vrst kruha. Poleg kruha smo oblikovali tudi druge figurice iz testa, znanje nam bo  prav prišlo ob bližajočih se velikonočnih praznikih.

Naredili pa smo tudi avokadov namaz in solato iz gomolja zelene, ki smo jo servirali na regratovi podlagi. Vsi prisotni so bili ob tem zelo navdušeni. Kmalu je po  prostoru zadišalo po svežem kruhu, ki je tako nebeško dišal, da se mu ni mogel  nobeden upreti, niti najbolj izbirčen nos ne.

Vsi v skupini smo z veseljem in nestrpnostjo čakali, kdaj pridemo do svojega izdelka, ki smo se mu posvetili od začetka do konca. Na koncu pa smo si bili edini, da si želimo še takih delavnic, saj je bilo navdušenje tako veliko, da ga je vredno upoštevati, zato bodo take delavnice še na programu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.