© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene polnjene breskve


M. S., Maja
20. 9. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Breskve so sadje, ki ga želimo vključiti v številne sladice. Med slednjimi je tudi cesarski praženec, pa zloženke in tortice. Odlično se ujamejo z mandlji in zato jih z njimi polnimo in zapečemo v pečici.

breskve waitrose_1317855705609.jpg
Revija Maja
Pečene polnjene breskve

Pečene polnjene breskve

40 min
310 kalorij

Sestavine za 4 osebe:


4 breskve
nastrgana lupina ½ pomaranče
50 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
50 g mletih mandljev
1 žlica mandljev v lističih
2 žlici mandljevega likerja

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!  

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in s prerezano stranjo navzgor polovičke zložimo v pekač.

2. Maslu dodamo pomarančno lupino in stepamo s sladkorjem v kremasto zmes. Dodamo jajce in mlete mandlje. Zmes z žlico naložimo v polovičke breskev, potresemo z mandlji in polijemo s likerjem.

3. Pečemo od 20 do 25 minut, da se breskve zmehčajo in nadev zapeče. Postrežemo hladno ali toplo s kepico sladoleda.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.