Pečene polnjene breskve
Breskve so sadje, ki ga želimo vključiti v številne sladice. Med slednjimi je tudi cesarski praženec, pa zloženke in tortice. Odlično se ujamejo z mandlji in zato jih z njimi polnimo in zapečemo v pečici.

Pečene polnjene breskve
40 min
310 kalorij
Sestavine za 4 osebe:
4 breskve
nastrgana lupina ½ pomaranče
50 g masla
50 g sladkorja
1 jajce
50 g mletih mandljev
1 žlica mandljev v lističih
2 žlici mandljevega likerja
Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. Breskve razpolovimo, odstranimo koščice in s prerezano stranjo navzgor polovičke zložimo v pekač.
2. Maslu dodamo pomarančno lupino in stepamo s sladkorjem v kremasto zmes. Dodamo jajce in mlete mandlje. Zmes z žlico naložimo v polovičke breskev, potresemo z mandlji in polijemo s likerjem.
3. Pečemo od 20 do 25 minut, da se breskve zmehčajo in nadev zapeče. Postrežemo hladno ali toplo s kepico sladoleda.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se