© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene piščančje krače s solato iz kuskusa


Maja Poljšak, Maja
2. 9. 2017, 09.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Perutničke, krače, bedra, prsi ali kar cel pečen v pečici - piščanec nam vedno tekne.

pecene krace s kuskusom.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 piščančjih krač
  • sol in poper
  • 4 žlice olja
  • 1 zvrhana žlica mlete sladke paprike
  • 1 ščepec ostre paprike (po želji)
  • 250 g kuskusa
  • 4 paradižniki
  • 1 kumara
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka
  • 1/3 skodelice vloženih srebrnih čebulic
  • 1/3 skodelice izkoščičenih črnih oliv

Priprava:

  1. Piščančje krače damo v pekač, pokapljamo jih zžlico olja, solimo in popramo ter v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 45 minut. Medtem v skledici zmešamo tri žlice olja, sladko in ostro papriko, da dobimo nekakšno pasto. Po 25 minutah pečenja krače premažemo s to pasto in spečemo do konca.
  2. Medtem ko se krače pečejo, skuhamo kuskus po navodilih na vrečki, ga pokapljamo z žlico olivnega olja, z vilicami premešamo, da se razdrobi, in pustimo, da se ohladi. Paradižnike in olupljeno kumaro narežemo na kocke, solimo in popramo, pokapljamo z dvema žlicama olivnega olja in čez nekaj časa še s kisom.
  3. Kuskusu primešamo drobnjak, srebrne čebulice, na koleščke narezane olive in nazadnje še paradižnike in kumaro, vse premešamo in postrežemo s pečenimi kračami.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.